AÇÒ ÉS EL BLOC DE LA COLLA EL PINYOL.

DES D'ACÍ PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT.

LA IL·LUSIÓ PER LA NOSTRA MÚSICA i TRADICIONS ENS DÓNA FORÇA, NO ENS ATURARAN MAI




dimarts, 3 de setembre del 2013

LA FEDERACIÓ VALENCIANA DE DOLÇAINERS I TABALETERS ES PRONUNCIA SOBRE INTENT DE LA FAMILIA BORONAT SEGUI D'APROPIAR-SE DIFERENTS PECES DE MÚSICA TRADICIONAL

COMUNICAT DE LA FVDiT A TOTES LES COLLES


Recentment ha arribat als correus d’aquesta Federació un document on l'empresa Familia Boronat Seguí Producciones Musicales S.L. s'identifica com a posseïdora de la propietat intel·lectual de varies obres del repertori tradicional de dolçaina de la comarca de La Marina, atribuït acadèmica i socialment a la localitat de Callosa d'En Sarrià. Al mateix document sol·licita que si es contracta qualsevol formació musical per interpretar alguna d'eixes obres se li ha de demanar permís a esta societat mercantil, advertint de les responsabilitats que no fer-ho podria produir.
Tots els dolçainers del País Valencià som coneixedors i valorem significativament  la importància dels repertoris de Callosa d'En Sarrià per al món de la dolçaina. A més a més aquest reconeixement  es fa extensiu al bagatge de la Família Boronat, la qual forma part de la història del nostre instrument com a hereva i transmissora de tota una sèrie de tradicions que formen part de la nostra història i de la nostra cultura.
A través d'aquest comunicat i des del respecte més absolut a la Família Boronat, la seua historia i aportació a la dolçaina, la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters volem expressar el nostre rebuig a qualsevol intent per reservar i impedir la interpretació de peces pertanyents al repertori tradicional, el qual pensem que pertany al Domini Públic i al substrat cultural d'un poble, en aquest cas el valencià.

--
FEDERACIÓ VALENCIANA DOLÇAINERS I TABALETERS (FVDT)
Apartat de correus, 353. 03801 Alcoi