AÇÒ ÉS EL BLOC DE LA COLLA EL PINYOL.

DES D'ACÍ PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT.

LA IL·LUSIÓ PER LA NOSTRA MÚSICA i TRADICIONS ENS DÓNA FORÇA, NO ENS ATURARAN MAI




dimarts, 13 d’octubre del 2009

Festes de Callosa 2009

Ací teniu unes poquetes fotos de quasi tots els actes en què hem participat enguany. En els propers dies n'afegirem més:


Tot va començar amb l'arrancà que com tots els anys fou molt emocionant, primer els Boronats i després la colla el Pinyol. L'arrancà crec que és l'acte que més emociona als Callosins, i tot i que simplement només es toca esta peça el seu contingut sentimental és molt gran.


De cara al proper any en què les festes de Callosa celebren el seu 150 aniversari, pensem que es podria introduir xicotetes novetats per tal de millorar la qualitat i la riquesa d'aquest acte tan entranyable com per exemple:



-ficar una xicoteta tarima (només caldria una alçada de pocs centímetres) per tal que tota la plaça poguera vore i sentir l'arrancà, ja que només et separes uns pocs metres de la porta de l'ajuntament i amb tota la gentada que hi ha pràcticament no se sent res.
-convidar a dolçainers de pobles veins per fer una arrancà multitudinària en quant a potència de so.
-que les dolçaines baixen per la costera de la presó, en comptés d'anar cap a la casa de cultura, acompanyats dels nanos (els de l'Ajuntament i els que van construir el col·lectiu l'Empelt el passat hivern) per tal d'enriquir l'acte, amb la nostra música i tradició popular.




El cost econòmic d'aquestes tres millores és mínim:
 -La tarima no deu costar gens i es podria utilitzar en el futur, fins i tot l'Ajuntament és possible que tinga alguna cosa semblant en els seus magatzems,

-Fer participar als nanos té cost zero i ben contents que estarien les persones de participar en la festa.
-Fer vindre una trentena de dolçainers més, a banda de la colla el Pinyol, no seria excessivament complicat a canvi de convidar-los a dinar.
Fins i tot es podria fer/negociar que amb totes les bandes de l'entrà cristiana d'aquell dia tocaren amb dolçaines, tal i com ha passat enguany amb la marxa cristiana Xamarcai que va triar el capità. (no cal recordar la diferència de qualitat que té el so d'una banda comparat amb el d'una banda amb algunes dolçaines acompanyant).




En l'entrà cristiana a banda de tocar passacarrer darrere de les pastoretes i dels nanos, també vam doblar i junt amb la banda de música de Callosa interpretàrem la marxa cristiana Xamarcai, situats darrere de l'esquadra especial del capità cristià de la filà Almogàvars.



El diumenge al matí tornàrem a tocar a l'entrà infantil, que com és habitual feu el seu recorregut en sentit contrari al de les dos entrades dels majors. Les fotos de l'entrà infantil sempre ixen més bé que a la nit, i en som més tocant ja que en les entrades sempre ens falta algun dolçainer que és fester...











El diumenge a poqueta nit es va fer l'entrà mora, engunay amb la capitania de la reduïda en quant a nombre de festers de la filà el Cordó (i per tant amb unes possibilitats econòmiques menors). Des d'ací volem dir que ho van fer molt bé, millor fins is tot que altres filaes amb més del triple de festers que ells.
La nostra colla tocà darrere de les pastoretes i alguns fins i tot doblaren i col·laboraren desinteressadament amb la filà dels Granadins per tocar el Moro del Sinc, amb el nostre Jordi de cabo d'esquadra.












Per acabar les nostres actuacions a les festes dilluns i dimarts férem el ball dels nanos a la plaça del Convent.










Curiositats:

Els membres de la colla el Pinyol no només saben tocar la xirimita, alguns fins i tot ho fan bé de cabo d'esquadra, i enguany Jordi amb el Granadins, Emilio i  Sílvia amb la Guàrdia Negra ens ho han demostrat, ací vos penge un vídeo que he trobat a la xarxa per demostrar-ho. A vore si algú ens penja el dels granadins i avaluem a Jordi.




He trobat també un vídeo del ball dels nanos del 2008 a la plaça del Convent, la seua qualitat visual i sonora és baixa, però...