AÇÒ ÉS EL BLOC DE LA COLLA EL PINYOL.

DES D'ACÍ PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT.

LA IL·LUSIÓ PER LA NOSTRA MÚSICA i TRADICIONS ENS DÓNA FORÇA, NO ENS ATURARAN MAI




dilluns, 9 de març del 2009

Com diuen per estes terres ... de categoria!!!

Ahir diumenge 8 de març a les 18:30 vam fer el concert del dia de la dona, amb una grandíssima assistència de públic. Va vindre gent forastera, amics i coneguts d'altres colles, i veins del poble. Llàstima que moltes persones (hi ha qui diu que més de 200) no van poder entrar dins l'auditori de la casa de la música, ple com un ou, i amb molta gent dreta als passadissos laterals, i xiquets asseguts a terra a primera fila.
La gent ja ens coneix i sap que quan organitzem una cosa amb temps l'èxit està assegurat. També el fet que participaren quasi una vintena de balladores i una altra vintena de músics de la banda de música va fer que el nombre de familiars que volien veure al seu fill/a, net/a, etc actuant fora per recordar.
La organització del concert la vam intentar mantenir en secret, per donar sorpreses als assistents. Ara ja ho podem explicar, bàsicament vam fer el següent.
Entrarem per sorpresa per la porta principal tocant el passacarrer "Patim Patum" per entre mig del públic, pujàrem a l'escenari, i allà dalt tocarem la "Fantasia mediterrània" de de la Asunción i la rumbeta"Ventall obert", amb la col·laboració del ballet de l'Associació d'Amics de la Música de Callosa, que per cert ens va oferir una coreografia espectacular...
En acabant presentarem al grup de metall de la banda de música del poble, que pujaren també a l'escenari (5 trombons, 4 trompetes, 3 trompes, 1 bombardino, 2 tubes i percussionistes)

Fotos cedides per Toni Gregori
Amb ells tocarem la resta del concert, començant pel "Veles e vents" de Xarxa teatre, amb l'espectacular entrada d'Emilio Galiana amb la caragola de mar fent la crida. Mentre tocàrem esta peça projectarem un vídeo d'aquest espectacle del grup de teatre al carrer valencià.
En acabant tocarem "a l'amir" de Vilaplana, "dimní" de Saül Gómez i "Bekirent Fanfàrria" de Vilaplana, amb la col·laboració de la soprano Mª José Palomares. El públic es va trencar les mans aplaudint.
En acabar "Bekirent", ferem un "sainet" per donar-li la nota d'humor i fer un xicotet homenatge a les dones, on els actors principals foren Raquel Doménec, Sílvia Rúbio i José Luis Cantó (Xixola), en els papers de filla, mare i pare. El sainet acabá tocant la polca "Vi dolç", on actuarem també Mabel Berenguer (al piano), Euge Saval (al violí), Eliseu Garcia (a la dolçaina) i Roberto Sayago i Jaume Gregori (a la percussió)...


fotos publicades a la plana web del d'ací Callosa


En acabar el sainet continuarem amb el concert tocant, la marxa cristiana "la Valldigna" de Richart, l'havanera "Cor i Ànima", el ball de boato "la primavera" i la "muixeranga" d'Algemesí.
En aquesta darrera peça també projectarem un interessant vídeo sobre les festes d'aquest poble valencià, amb la seua gran riquesa etnografico-musical.
Després de molts aplaudiments, haguerem de fer dos "bisos" i tornarem a tocar el "ventall obert" ara amb el metall de la banda, i el "bekirent fanfàrria".




fotos cedides per Pep Saval
Des d'ací volem donar les gràcies a l'Associació d'amics de la Música de Callosa per la seua col·laboració, i destacar al seu director Juansa Berenguer.
I també a nivell personal voldria destacar que banda, colla i ballet van donar un exemple musical de simbiosi i harmonia que el públic va percebre i va destacar.
Noticies aparegudes sobre el concert
La sargantana electrònica
d'ací Callosa